Pagina's

dinsdag 8 oktober 2013

Bert Broos

Bert van der Roest is ongelofelijk zielig. Hij zou het zo moeilijk met zichzelf hebben dat hij een greep in de kas moest doen van de Stichting Straatnieuws in Utrecht, waar hij bestuurslid is. Door zijn problemen. Dat gun je natuurlijk niemand. Arme Bert is nu uit de gemeenteraad van Utrecht gestapt, waar hij voor de PvdA lid van was. Ongelofelijk rot voor hem is dat, en een persoonlijk drama. Triest nieuws is het. Wij zullen hem ontzettend missen.

Natuurlijk doet de Stichting Straatnieuws in Utrecht geen aangifte tegen Bert. Je weet wel, zo'n aangifte van een verdenking, en dat dan de politie gaat uitzoeken of je echt iets hebt gedaan, en dat het OM dan besluit of ze je gaan vervolgen, en dat de rechter dan een oordeel over je uitspreekt.
Bert is namelijk een toffe peer. Hij heeft erg veel goeds gedaan voor de Stichting Straatnieuws. Stel je voor, Bert uitleveren aan de rechtspraak voor het volk. Je wil hem toch niet nog verder in de ellende werken, zo'n rechter doet maar wat, die houdt er helemaal geen rekening mee dat Bert geen klootzak is, en wij zijn gewoon bang dat de rechter Bert niet begrijpt en ook niet dat wij alleen maar ons geld terugwillen. Wij kennen Bert, het is een goed mens, geen klootzak, en Bert moet dus berecht worden door zijn vrienden en gelijken. Dat zijn wij, van het college van de bestuurlijke en aristocratische elite, tevens medebestuursleden van de Stichting Straatnieuws, en de uitspraak is er ook al.
Bert moet gewoon het geld teruggeven, en dan is er niks aan de hand. Bert heeft het al moeilijk genoeg met zichzelf. En bovendien hebben we zelf ook niet echt op zitten letten blijkbaar. Als Bert nou gewoon lekker door kan gaan met werken dan heeft hij dat geld over een jaar weer terugbetaald, en dat zeg ik, Broos Schnetz, voorzitter van het bestuur van de Stichting Straatnieuws en voormalig voorzitter van de anti-regentenpartij Leefbaar Utrecht. Waarmee ik, Broos, trouwens ook en passant zeg dat Bert het heeft gedaan want ik hou van transparantie zoals u weet.

Bert, luister. Als je een vent bent geef je jezelf aan, maar als je daarvoor teveel problemen hebt begrijp ik dat best hoor. Dan wacht je maar gewoon af of het OM misschien de krant leest, en uit zichzelf een keertje langskomt. Als ze een goeie dag hebben willen ze nog weleens over hun eigen standsgrenzen heenstappen. Dan nemen ze je mee, en dan gaan de politie en het OM en de rechter uitzoeken of je iets verkeerds hebt gedaan, en of je daarvoor straf verdient, en zo ja hoeveel, en of er misschien nog meer vriendjes strafbaar en aansprakelijk zijn. Als je nog vertrouwen in onze rechtsstaat hebt kun je rustig gaan slapen Bert. Want dan zal iedereen precies zijn verdiende loon krijgen.

Update

Het OM bekijkt of Bert van der Roest vervolgd wordt. Dat wist Broos Schnetz natuurlijk niet, dat hij daar helemaal niet over gaat.
OM overweegt vervolging Bert van der Roest

Update 9 oktober

Ook de PvdA Utrecht heeft uitspraak gedaan: Hier met dat wachtgeld. Ongetwijfeld geïnspireerd door het contact dat Broos Schnetz had met Hans Spekman, die er geen fluit mee te maken heeft, maar wel uit Utrecht komt.

Het openbaar lynchen verloopt ondertussen geheel naar wens Vierendelen en nog niemand heeft de vraag gesteld hoe het mogelijk is dat Bert kennelijk een jaar lang ongestoord zijn gang kon gaan met gelden van een stichting.
Kom er maar in OM en sterkte.

Update 10 oktober

De Utrechtse afdelingen van JS en JOVD doen aangifte tegen Bert van der Roest. De JS vertelt op Radio M dat zij dit mede doen om het OM te helpen.
Zie ook hier.

Update 12 oktober

Hans Spekman gaat door met zijn populistische gebral: Bert moet maar van zijn recht op wachtgeld afzien. Een regeling is een regeling, Hans. Dan moet je zorgen dat er iets aan die regeling wordt gedaan. Hans is kennelijk de mening toegedaan dat wij in deze rechtsstaat regelingen van toepassing kunnen verklaren of niet, al naar gelang de hoogte van de volkswoede. (Ik begin hier maar niet over Teeven en proefverlof enzo maar er zit wel lijn in.)

Ondertussen heeft blijkbaar toch iemand de vraag gesteld hoe het kan dat Bert maandenlang ongestoord zijn gang kon gaan. Maak je borst maar nat, voorzitter Broos Schnetz.

Update 26 september tweeduizendveertien: Het OM gaat over tot vervolging. Want Bert heeft niet betaald. :-/









4 opmerkingen:

  1. Als Krol niet vervolgd wordt zullen ze Bert ook wel laten lopen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een reuze interessant en leerzaam spel aan het worden...

      Verwijderen
  2. Ik ben benieuwd hoe lang dit verhaaltje uiteindelijk wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik dacht even dat we met de aangifte het spoor gevonden hadden maar nee hoor. Het reutelt gewoon door. Spekman, de accountant... Heerlijk.

      Verwijderen